Despre mine

Preocuparea mea pentru alaptare a inceput cand am devenit mama pentru prima oara in 2012.

Am trecut atunci prin dificultati si am realizat ca am mare nevoie de ajutor.

Indrumarile dnei dr.Teodora Vicol-Caragea, consultant IBCLC, singurul la vremea aceea din Timisoara, mi-au fost calauza in a descoperi solutiile pentru problemele mele. Am invatat apoi sa caut singura articole si studii de specialitate si pasiunea mea pentru a ajuta mamele care au la randul lor nevoie de ajutor in a-si alapta bebelusii, ajutor oferit cu blandete si respect, de atunci s-a aprins.

La aproape 3 luni de la nasterea fetitei mele, prietena si colega mea de atunci incoace, Silvia Nicoara, a infiintat primul grup de suport in alaptare din Romania, Alapteaza! Breastfeeding Support Group,

un grup dedicat alaptarii, care de la cateva membre a crescut frumos si astazi are peste 58.000 membri din intreaga lume. Poate ca multe dintre voi de pe grupul acesta ma stiti 🙂

De atunci si pana la momentul curent, sunt administrator al acestui grup, unde am scris postari, articole, am oferit sfaturi bazate pe dovezi altor mame aflate la inceput pe drumul alaptarii. Scriam pe atunci de multe ori in timp ce stateam cu fetita la san 🙂

In cadrul grupului, noi aveam si intalniri de socializare cu mamele din oras, si a decurs natural dorinta de a infiinta un ONG. Astfel in anul 2013 s-a nascut Asociatia Alapteaza! Timisoara, al carui presedinte am fost in perioada 2014 – 2015. Tot in 2013 a fost infiintat si blogul asociatiei, https://alapteaza.wordpress.com/ la care am contribuit de-a lungul timpului cu multe articole.

Tot pe atunci am inceput si consilierea de la mama la mama, si la domiciliu, si in maternitati, in regim voluntar, consiliere pe care am continuat sa o fac cu drag si dupa ce am revenit la lucru, la incheierea celor 2 ani de concediu de maternitate.

Si atunci am realizat ca voi face o reconversie profesionala. Maternitatea imi schimbase viata! Desi lucram la o companie importanta ca si manager pe departamentul de cercetare medicala, avand doctorat in IT medical, am decis, avand sprijinul si incurajarea sotului meu – caruia ii multumesc ca mi-a fost alaturi – sa devin consultant in alaptare.

In 2015, am inceput colaborarea cu Clinica newLife, prima clinica din toata Timisoara si de pe langa Timisoara, care sub viziunea deosebita a d-nei dr.Ciupa Mariana, a inclus in plaja de servicii medicale si consilierea in alaptare.

In 2017 a venit baietelul, al doilea copilas in familia noastra, am intampinat alte provocari, am avut astfel o alta experienta a alaptarii. In tot acest timp cu bebelusul din nou la san, pe canapea, sarind pe mingea de fitness, sau cu el in sistem de purtare, am continuat procesul meu de instruire si de invatare in ale alaptarii, inclusiv invatatul de la bebelusi. Si cat de mult am invatat de la bebelusi!

Din 2015, au urmat inca 3 ani cu peste 1000 de ore de practica clinica, cu zeci si zeci de consultatii, cursuri de alaptare sustinute de mine, participari la conferinte de specialitate, studiu intens de carti si studii, absolvirea cursului de formare de specialist in alaptare pe care am avut onoarea sa-l fac alaturi de institutul PRO MAMA din Bucuresti, cu d-na dr.Marta Muresan si Sorana Muresan, pentru a ma putea inscrie la examenul de certificare IBCLC.

In 2018, am devenit consultant in lactatie certificat international IBCLC (ma puteti gasi in registrul oficial international).

Ce fac de atunci?

Sunt alaturi de mame, la bine si la greu, in dureri si bucurii, pentru a le ajuta sa-si atinga obiectivele alaptarii.

Sunt alaturi de bebelusi, pentru a-i ajuta sa se bucure de cel mai pretios dar, al alaptarii.

Sunt alaturi de familii, de mame si tati, deopotriva, pentru a-i ajuta sa-si creasca bebelusii cu blandete si respect.

Iar educarea continua, interesul meu pentru noi cercetari si descoperiri in medicina lactatiei, alaptare, diversificare, intarcare, somnul copilului mic si despre cresterea copilului in general cu un atasament securizant pozitiv, continua 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *